První pomoc v realitách

Rádi bychom vám představili naši službu "PRVNÍ POMOC v realitách".

Neumíte si představit, co se pod tímto názvem skrývá a jestli je tato služba určena i vám? Je to jednoduché. Zkuste si odpovědět na následující otázky: 

  • Jste majitelem nemovitosti? Pokud ano, víte jistě, že je vaše nemovitost po právní stránce naprosto v pořádku? 
  • Není vaše nemovitost zatížena věcným břemenem, které již mělo být dávno vymazáno?

Toto se může stát zejména v situaci, kdy věcné břemeno měla v minulosti zřízeno osoba, která již zemřela, ale věcné břemeno se nevymazalo z katastru nemovitostí.

  • Před lety jste splatil hypotéku? A nezůstalo v katastru nemovitostí zapsané zástavní právo banky?
  • Vede k vašemu pozemku veřejná cesta, nebo chodíte ke své chalupě po vyšlapané pěšině, která vede přes pozemek souseda? Víte, že v takovém případě je potřeba na to mít smlouvu o zřízení věcného břemene?
  • Vedou přes váš pozemek inženýrské sítě k okolním chatám? Nebo je naopak např. vodovod k vaší chatě veden přes cizí pozemek?

Fakticky to ničemu nevadí, ale je potřeba to mít smluvně upraveno.

  • Máte u domu, chaty či chalupy vedlejší stavby? A jste si jistý, že žádná z nich nezasahuje na pozemky souseda? Nebo naopak, nezasahuje dům souseda na vaši parcelu?
  • Máte v pořádku veškerou stavební dokumentaci k nemovitosti?
  • Máte všechny stavby na pozemku schválené stavebním úřadem? Nebyla před lety provedena nějaká přístavba bez stavebního povolení? Nestojí už léta na pozemku nezkolaudovaná garáž? Nebyla naopak v minulosti odstraněna nějaká vedlejší stavba, která je ale stále evidována v katastru nemovitostí?

Právní vady se vyskytují především u starších nemovitostí, které jejich majitelé koupili nebo zdědili i s nedořešenými resty předchozích vlastníků. Právě tyto klienty bychom rádi na tuto problematiku upozornili a pomohli jim najít řešení. Obvykle se totiž na tyto problémy přijde až ve chvíli, kdy majitelé chtějí svou nemovitost prodat, jenže proces nápravy pak může celý obchod výrazně prodloužit a zkomplikovat. 

Doporučujeme vám proto prověřit si svou nemovitost včas a nabízíme vám k tomu naši "PRVNÍ POMOC". A co bude naším přínosem pro vás? 

  • Máme mnoho zkušeností z vlastní praxe. Takovéto případy řešíme velmi často, víme tedy, jak postupovat, s kým jednat a kolik času bude k vyřízení potřeba.
  • Umíme rychle a jednoduše odstranit nesrovnalosti, které jsou na vašem listu vlastnictví.
  • Víme, jak jednat s katastrálním úřadem, stavebním úřadem, kde sehnat architekta, geodeta .
  • V kanceláři máme k dispozici smluvního advokáta, který obratem připraví všechny potřebné dokumenty a smlouvy pro úřady, ověří podpisy, zajistí všechna podání, připraví plné moci, udělá advokátní úschovu dokumentů i peněz...
  • Vše řešíme na klíč tak, aby vás to stálo co nejméně času a peněz.

Chystáte se prodat nemovitost, u které se některý z uvedených problémů vyskytuje? Nebo vás dokonce odmítla nějaká realitní kancelář s tím, že si máte nejprve před prodejem všechny problémy vyřešit sami? I toto se bohužel stává. 

Zdědili jste nemovitost a chcete si nechat prověřit, jestli je po právní stránce zcela v pořádku? 

Toto jsou přesně ty situace, ve kterých vám velice rádi pomůžeme a vyřešíme váš problém. 

Zajímá vás, kolik vás to bude stát? To je velice individuální a záleží na konkrétním problému, který potřebujete vyřešit. Orientačně se můžete podívat do našeho ceníku služeb. Přesnou cenu vám pak sdělíme na základě konzultace a zjištění rozsahu nutných úkonů. Pokud následný prodej nemovitosti uskutečníte prostřednictvím naší realitní kanceláře, nabízíme vám tuto službu zdarma v rámci jedné provize za zprostředkování prodeje nemovitosti. 

Jestliže vás něco z této problematiky zajímá blíže, nebo chcete řešit konkrétní případ, neváhejte se na nás obrátit. Rádi s vámi probereme vaši situaci a najdeme pro vás co nejlepší řešení. 

Kde inzerujeme?