Odhad nemovitosti zdarma

Chcete znát cenu své nemovitosti? Zpracujeme vám odhad nemovitosti zdarma.

Důvodů, proč se provádí odhad nemovitosti, je mnoho. Prodávající chce znát tržní cenu své nemovitosti, aby ji neprodal pod cenou, naopak kupující se může chtít ujistit, že nemovitost nepřeplatí. Ocenění je potřeba také pro účely dědického řízení, majetkového vyrovnání při rozvodu, soudního řízení, pro získání hypotečního úvěru od banky atd.

U každé nemovitosti lze v jednom okamžiku stanovit více cen, a to podle toho, pro jaký účel a jakou metodou se cena stanovuje. Jednou z nich je např. kupní cena, která vychází z dohody mezi kupujícím a prodávajícím. Další je tržní cena nebo tzv. cena obvyklá. Je to částka, kterou je obvyklé v dané chvíli na realitním trhu získat za obdobné nemovitosti v téže lokalitě. Nemusí se rovnat kupní ceně, protože ta může být ovlivněna směrem nahoru i dolů nějakými specifickými faktory (např. kvalitou provedení, skutečným technickým stavem, zvláštními okolnostmi prodeje). Administrativní cenu stanovuje odborný znalec a využívá se např. pro účely soudního řízení, vypořádání majetku po rozvodu apod. Pro účely hypotéky je třeba se řídit metodikou konkrétní banky. Některé banky si pro bytové jednotky sami zpracovávají online odhady na základě tzv. cenových map, jindy je potřeba posudek od znalce, kterého klientovi banka určí. 

Zvažujete prodej nemovitosti a chcete mít představu, jaká je její aktuální tržní cena? Zpracujeme vám zdarma ocenění nemovitosti na základě cenové mapy. Vycházíme přitom ze skutečných cen nemovitostí prodaných v poslední době v dané lokalitě a jsou získávány přímo z katastru nemovitostí. Tržní ceny se mohou výrazně lišit od nabídkových cen, za které se aktuálně inzerují nemovitosti na inzertních portálech. Nabídkové ceny mohou být výrazně nadhodnocené, nemovitosti se pak inzerují dlouho a musí být zlevněny, aby byly prodejné. Skutečné prodejní ceny se tak mohou od nabídkových výrazně lišit.

Doporučujeme nastavit správně prodejní cenu hned na začátku - prodáte tak rychleji a bez problémů. K tomu vám pomůže náš odhad nemovitosti, který vám vyhotovíme ZDARMA.

Kromě toho vám nabízíme i zpracování odhadu nemovitosti pro dědické řízení.

Notáři ve většině případů nevyžadují pro stanovení ceny nemovitosti, která je součástí dědictví, odborný znalecký posudek, ale stačí jim cena stanovená realitním makléřem. Tento dokument vám rádi vystavíme. Bude to pro vás mnohem rychlejší a levnější varianta než zpracování znaleckého posudku.

Poplatek za odhad nemovitosti pro dědické řízení je 2000,- Kč. Pokud se rozhodnete nemovitost prodat prostřednictvím naší kanceláře, tento poplatek vám vrátíme

Máte zájem o zpracování odhadu nemovitosti zdarma nebo vyhotovení ocenění pro notáře? Neváhejte se na nás obrátit. 

Kde inzerujeme?